Nigrán apraza o concurso da cafetería Dunas de Gaifar a 2021

FOTO: PABLO F. ESTÉVEZ // Estado actual das instalacións en Panxón cuxo recinto alberga as pistas de tenis municipais.

A cafetería do complexo deportivo Dunas de Gaifar de Panxón non terá adxudicatario, polo menos este ano. A crise do coronavirus imposibilitou á Administración local iniciar as obras de rehabilitación do inmoble, baleiro desde 2018 tras a renuncia do seu último adxudicatario, que acumula múltiples deficiencias.

A pesar de que desde un primeiro momento desde o consistorio preferiron non concretar prazos, as súas intencións eran ter todo a punto para sacar a concesión das instalacións a concurso antes deste verán e por primeira vez sen levar aparellada a xestión das pistas de tenis nin as zonas verdes. O alcalde Juan González explicou que esperarán ata setembro para executar o proxecto de rehabilitación integral do inmoble aprobado en xunta de goberno a inicios de ano, cuxo orzamento ascende a 40.000 euros financiados integramente polas arcas municipais e prevé que a licitación do mesmo salga cara a primavera de 2021. O prazo de finalización das obras está previsto en dous meses.

As actuacións realizaranse tanto nos interiores como na terraza e ademais estarán orientadas en outorgarlle unha accesibilidade “universal” en accesos e baños, que manteñen practicamente o seu estado orixinal desde a inauguración do complexo hai décadas, e habilitaranse aseos para persoas con mobilidade reducida adaptados á normativa vixente. Eliminaranse os cortaventos da zona nordés e repararán cuberta e petos, deteriorados polo paso do tempo, para reforzar o illamento da construción.

As instalacións serán sometidas a revisión e repoñeranse os elementos necesarios tanto na de electricidade como na de fontanería e nos sistemas de ventilación. Substituirán a carpintería exterior de aceiro dado o seu mal estado, mentres que a interior se repintará e actuarase en zonas puntuais que o requiran. Co fin de disimular o aparataxe da instalación de aire colocarán sobre el varios plafóns de madeira, o que minimizará o seu impacto visual.

A distribución interior caracterizada por unha gran barra en forma de illa manterase sen modificacións ao entender que é completamente compatible co uso. Polo momento desde o consistorio preferiron non adiantar as condicións e nos períodos da concesión, que darán a coñecer unha vez sáquese a concurso.

Anuncios