Gondomar destinará o actual centro de saúde a uso administrativo

FOTO: ALBERTO RODRÍGUEZ // Centro de Saúde de Gondomar.

Gondomar reestruturará os departamentos situados no consistorio e destinará o edificio que actualmente alberga o centro de saúde a usos administrativos, unha vez complétese o traslado ao novo complexo de As Ánimas. A Xerencia Municipal de Urbanismo trasladarase á planta primeira do situado en praza Escolas Vellas, mentres que a inferior será utilizada polo servizo de Benestar Social así como a Concellería de Igualdade e Xuventude, entre outros, que na actualidade están instalados na Casa da Cultura.

Así pois Ferreira explicou que a recolocación das diferentes áreas irá acompañada dun reforzo do persoal de área de Urbanismo en Praza Paradela, e cuxo emprazamento actual albergará o Rexistro Xeral que polo momento continúa na planta baixa do concello. A nova configuración proposta polo alcalde solucionará, por unha banda os serios problemas de espazo que veñen sufrindo os traballadores dos departamentos anteriormente citados, e por outro as dificultades que teñen moitos veciños á hora de acceder ao edificio consistorial polas escaleiras de entrada, ante a imposibilidade de construír unha rampla adaptada.

Polo momento acaban de contratar unha arquitecta por acumulación de tarefas que estará a traballar durante seis meses, mentres que o 1 de decembro incorporarase un arquitecto técnico en comisión de servizos ademais dun administrativo. Unha vez que o edificio quede completamente baleiro realizarán unha avaliación xeral do inmoble que lles marque as pautas para seguir para readaptar os espazos. Posteriormente comezarán coa redacción dun proxecto elaborado polo persoal municipal, que unha vez executado permitiralles iniciar as obras de acondicionamento.

A diferenza dos situados noutros municipios, a edificación gondomareña é de titularidade municipal o que lles aforrará moito tempo e trámites á hora de darlle un novo uso. “Todas as facturas derivadas do uso das instalacións corren pola nosa conta, o que significa que unha vez baleiro ademais de gañar espazo aforraremos moito diñeiro en gastos”, finalizou.

Anuncios