Ribera Povisa completa a renovación da primeira planta e estrea área de Extraccións e Oftalmoloxía

Ribera Povisa completou a remodelación da primeira planta do hospital con espazos máis funcionais, amplos e diáfanos. Este proxecto permitiu renovar a área de Extraccións, EPES (probas preoperatorias) e Oftalmoloxía, triplicando o espazo destinado a estes servizos, ademais de actualizar o acceso a Xinecoloxía. “A reforma da primeira planta, en liña co redeseño do vestíbulo, dá continuidade a ese ambiente cálido do acceso principal”, explica Alfonso Pimentel, director de Servizos Xerais do hospital.

A remodelación da área de Extraccións permitiu aumentar un 20 por cento a capacidade do servizo, dotado ademais agora dunha sala de espera máis espazosa, climatizada e confortable para o usuario.

Todas as consultas do servizo de Oftalmoloxía, un total de 15, unificáronse xa nesta primeira planta de Ribera Povisa, ao completarse o traslado de varios despachos desde Gran Vía, 120 -con anterioridade recolocáronse as sete que se atopaban na segunda planta do hospital-. As novas estancias, xa operativas, son máis funcionais e amplas e están deseñadas para albergar toda a aparatoloxía necesaria, facilitando o acceso nun mesmo espazo a probas e citas.

Na primeira planta do hospital fíxose unha reforma integral sobre unha superficie de 530 metros cadrados e gañouse espazo coa ampliación cara á fachada do edificio, ademais de achegar unha gran mellora en accesibilidade. Esta nova zona permitiu a creación de 17 locais de consulta, 15 para Oftalmoloxía e outros dous para farmacia ambulatoria, que deixa de estar no semisoto.

Esta renovación súmase ao novo vestíbulo, que recupera o acceso histórico ao centro sanitario pola rúa Salamanca, pero xa sen as antigas escaleiras que supoñían unha importante barreira arquitectónica.

A mellora da accesibilidade e a humanización das instalacións foron as premisas desta obra, que supuxo un importante reto á hora de redeseñar os circuítos para os pacientes e que permitiu a creación de novas consultas e zonas administrativas nunha superficie total de 1.400 metros cadrados repartidos en dúas plantas.

Tras un investimento de 2,5 millóns de euros, o maior hospital privado de España, propiedade do grupo Ribera, acolle a pacientes, visitantes e usuarios cunha entrada ampla situada a nivel da rúa Salamanca na que se habilitaron dous novos ascensores e un novo sistema de citas nas que se detalla o itinerario para seguir para chegar ás diferentes consultas.