Sabarís estreará o seu centro multiusos a finais de ano

Sabarís contará cun centro multiusos completamente operativo de aquí a final de ano tras levar a cabo adxudicación dos traballos de rehabilitación do antigo mercado. Así o asegurou o alcalde Ángel Rodal nunhas declaracións realizadas a este diario nas que engadiu ademais que a empresa adxudicataria atópase no período de entrega de documentación, co que nos próximos días dará a coñecer o seu nome así como o importe final das actuacións, que saíron a concurso por valor inicial de 630.000 euros.

Así pois, o proxecto, cuxa execución comezará no prazo aproximado dun mes, dará un lavado de cara integral a unhas instalacións protexidas por Patrimonio e que contan con case un centenar de anos ás súas costas.

Un dos obxectivos expostos desde o inicio da actuación é o de dotar ao inmoble de gran versatilidade, para iso serviranse de paneis móbiles que permitirán variar a configuración e tamaño final dos espazos, co fin de facilitar a celebración de actos de diferentes naturezas que alí se desenvolvan. Rodal pola súa banda engadiu que “unha vez rematadas as obras, as instalacións cubrirán as necesidades da segunda parroquia máis grande de Baiona”, xa que ata o momento o núcleo baionés carece deste tipo de edificios.

700 metros cadrados

O proxecto contempla a renovación total da zona exterior do antigo mercado e a parte interior, cuxa extensión abarca ao redor duns 700 metros cadrados, estará caracterizada por unha gran amplitude de espazos con teitos altos para o que manterán un dos elementos con máis personalidade do edificio, as cerchas realizadas en formigón e que son pouco usuais neste tipo de construcións.

Estas deixaranse entrever a través dunhas láminas de madeira que darán máis calidez á totalidade do conxunto. Incluirá un escenario con biombos que tamén poderá funcionar como salga de xuntas ou relatorios con capacidade para 70 persoas ao mesmo tempo que abre a posibilidade de levar a cabo concertos musicais.

Un dos laterais estará reservado para catro habitáculos de 15 metros cadrados cada un coa posibilidade de convertelos en dous, aos que poderán dar uso as diferentes asociacións que os soliciten. Ademais contempla unha zona para cafetería, que permitirá manter abertas as instalacións sen a necesidade de persoal extra, outra acristalada onde se poderán levar a cabo exposicións e a colocación de pequenos postos de venda.

Por outra banda, desde o consistorio baionés sinálase que a totalidade do edificio contará con sistemas de climatización e accesibilidade adaptadas ás novas normativas e o seu orzamento será financiado integramente pola Deputación a través do Plan Concellos 2018-2019, que custearán a execución a razón dun 50-50.

Anuncios